U bevindt zich hier : Produkten > Aquatic Science Tec > Multipond

Multipond
Vijver, zelfdragend en autonoom, voorzien om te functioneren in aquaponics.
Vijver, zelfdragend en autonoom, voorzien om te functioneren in aquaponics.

Aquaponics behelst het kweken van planten in water, zonder zand of bodem. In het algemeen ontkiemen de zaadjes of groeien de jonge plantjes in een neutraal substraat in een ‘stekpotje' (een klein plastieken potje met gaten waar de wortels doorheen kunnen groeien).

Aquaponics of hydrocultuur is het samengaan van vissen en planten en heeft veel voordelen: de planten worden constant gevoed met de afvalstoffen van de biologische filtratie. Ze krijgen dus een permanente aanvoer van voedingsstoffen (nitraten en fosfaten) zolang de vissen gevoed worden.Wij hebben een volledig nieuw systeem uitgewerkt, met de troeven van de aquaponics, dat steeds voor steeds helder water zorgt met gezonde vissen: de Multipond®.

De Multipond® is een vijver van 2400 l vervaardigd uit glasvezel, zelfdragend of in te graven en ontworpen om gebruikt te worden in de aquaponics (planten + vissen). Hij wordt compleet geleverd (filter, substraten, UV, circulatie en beluchting) en werkt volledig autonoom en behoeft enkel een stroomvoorziening (laag verbruik).
De geïntegreerde filter is een meerkamerfilter met hoog rendement. Hij bevat drie kamers, elk met een aangepast substraat, waaronder het bekende Biocerapond®. Het water stroomt er door van onder naar boven en een afscheider of bezinker is voorzien in elke kamer.

De Multipond kan in de winkel als verkoopaquarium voor vissen dienen, maar ook als quarantainebak of voor het kweken van vissen, ... De lijn voor geïntegreerde hydroponie laat een originele aanwezigheid van volwassen planten toe als aanvulling op de biologische filtratie en dit om een een constante optimale waterkwaliteit te bekomen.
De grootste troef van de Multipond is zijn extreem lage verbruik: de EcoR-flow zorgt voor de circulatie van het water en is een innovatief systeem dat ook de sterilisatie en de verluchting van het water verzorgt, dankzij de luchtverdeler en de ingebouwde uv-straling (in totaal 42 W).

ONTDEK
Aquatic Science producten

De expert-netwerk
Vind een
verdelerBekijk enkele van de
mooiste verwezenlijkingen
van onze partners.